Hva påske-egget innholdt – litt sent kanskje, men skitt….

 

Det står en gjeng med glade mennesker ute på trappen, og inn på tunet kommer det kjørende flere biler. Alle på trappa, bortsett fra 2 personer, vet hva som nå skal skje.

En av de i bilene kommer bærende på et digert påske-egg. En kort tale som forteller at de fleste der på tunet og trappa, er tilstede for å hylle en av de uvitende med en litt for tidlig 40 års dag. Etter at bursdagssang er sunget, blir påske-egget overlevert den fremtidige 40-åring!

 

Hun på sin side, tar i mot egget med bange anelser. Historier om andre jubilanter som får høner og hun vet ikke hva i 40 års gave, flyr gjennom hodet. Hun tør ikke åpne egget, for jaggu er det ikke noe som skraper der inne! Men det er alldeles ingen høne, ei heller en påskekylling, men derimot en helskjønn corgivalp med gul sløyfe rundt hals!!

 

Kanskje vi skal begynne historien litt før. Da Lily gjorde sin inntreden i vårt hundeliv, var det flere av våre venner som stiftet bekjentskap med rasen for 1 gang. Noen likte Lily så godt, at ønsket om en egen liten corgi ble sterkere og sterkere. Men gubben i huset syns at 5 Berner sennenhunder og 1 elghund i grunnen var mange hunder nok.

 Etter 2 forsøk fikk endelig Lily 5 valper 13.02.04, 3 hanner og 2 tisper. En av hannene ble født tidlig på morgenen, etter at jeg hadde tilbrakt natta på badegulvet foran valpekassen. Valpen var en liten tøffing, som kravlet seg etter mamma uansett hvor hun flyttet seg i kassen. Navnet Kongen av Queens føltes liksom helt naturlig å kalle den lille krabaten med stor pågangsvilje. Hans 4 andre søsken måtte etter hvert hjelpes til verden med keisersnitt.

Valpene vokste og ble større for hver dag, men ingen ble så stor som Kongen. Førstefødt, størst og først til det meste – et riktig kongeemne.

 Damen som skal fylle 40 i år, reiste bort sammen med 10 andre damer, de reiste på skikkelig jentetur til England og Crufts. Der borte ble det veldig mye snakk om Kongen, så mye at noen i reisefølge trodde damen allerede hadde kjøpt valpen. Men nei, gubben i huset var standhaftig – ingen corgi hit!

Da var det noen ”kloke” hoder kom på årets ide, kanskje vi kunne samle inn penger og spleise på Kongen i 40 års gave? Som sagt så gjort, og ideen ble meget vel mottatt. Over 30 personer, venner, valpekjøpere og andre var med på den storslåtte gaven.

 Men når skulle han overlevers? Bursdagen er jo ikke før i juli, og valpene var leveringsklare i påsken. Vi inviterer oss selv på påskefest og så overrasker vi! Som sagt så gjort. Og derfor står det mennesker på trappen og ser at Vigdis får Kongen av Queens som 40 års gave, overlevert i et digert påske-egg!

 - Gubben i huset ante ingenting, men syns det var bedre med 30 slike ”gale” venner enn 30 uvenner, så han underskrev kontrakt og er i dag stolt med-eier av Kongen A’Queens av LeeArmand, nå kalt Pluto til daglig.

Du kan lese mer om Pluto på Cafridas hjemmeside :

Kennel Cafrida